Werken en Leren

 
 

MaxZorg is regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s die samen met ons hun talent, vakmanschap en (levens)ervaring willen inzetten om mensen te ondersteunen die, al dan niet tijdelijk, niet meer alles zelf kunnen. Momenteel hebben wij de volgende vacatures:

 
 


Open sollicitatie

Ook voor functies binnen ons bedrijf die momenteel niet vacant zijn, kun je ons benaderen: mail je belangstelling naar pz@maxzorgoss.nl, dan sturen wij een uploadlink voor motivatiebrief en cv.


 

Werken in de thuiszorg steeds uitdagender

Werken in de thuiszorg wordt inhoudelijk steeds uitdagender. Mensen blijven langer thuis wonen en de opnametijd in ziekenhuizen wordt korter. Daardoor wordt de zorg die thuis wordt verleend steeds complexer en wordt intensieve samenwerking in de keten steeds belangrijker.

Verantwoordelijkheid dragen en nemen

Tegelijkertijd worden er hoge kwaliteitseisen aan de zorg gesteld. Dat vraagt om flink wat expertise en vindingrijkheid. En om zelf verantwoordelijkheid dragen én nemen. Het vraagt kortom om ambitieuze zorgprofessionals die weten wat ze waard zijn.

Professionals zijn onmisbaar

En die zorgprofessionals zijn voor ons onmisbaar. Hún competenties en ambities zijn noodzakelijk om te kunnen blijven vernieuwen, vooruitgang te boeken en de zorgkwaliteit te kunnen blijven leveren waar mensen recht op hebben.

Wij bieden je alle ruimte

Daarom krijg je als bij ons alle ruimte om je binnen onze organisatie vanuit je eigen vakkennis verder te ontwikkelen. Dat doen we onder meer door opleidingen te bieden en je zo veel mogelijk in te zetten op de plek waar je interesses liggen.

Efficiënte processen en minimale registratielast

MaxZorg werkt met het Digitaal ZorgDossier, een webapplicatie waarmee we registreren, communiceren, plannen en factureren. Dat zorgt voor efficiënte processen en minimale registratielast. Zo is er ook af en toe tijd voor een kopje koffie en blijft de werkdruk beheersbaar.

Organisatie mee vorm geven

We vinden het belangrijk om zo veel mogelijk input vanuit de werkvloer te krijgen. Daarom hebben we regelmatig teamoverleg en is medezeggenschap bij ons goed geregeld. En onze platte organisatiestructuur zorgt er mede voor dat je onze organisatie mee vorm kunt geven.