Foto referent
“Tussen de middag eten we gezellig samen”

De cliënten Dagbesteding van MaxZorg die hier aan het woord zijn, komen twee keer per week naar de Rotsvlinder. Ze zijn blij dat ze hier in Oss naar de dagopvang kunnen. Een plek waar volop ruimte is voor gezelligheid en het maken van een praatje met anderen.

Verschillende activiteiten
Mevrouw Van Dijke - van Lent: "Het liefst ga ik breien. Ook taarten maken vind ik erg leuk. Het is prettig wanneer ik hulp krijg bij de activiteiten, dan neem ik er graag aan deel. Maar wat rondkijken of een boekje lezen is ook fijn." Ook mevrouw Brekelmans - Van Tilburg vindt de Rotsvlinder een plezierige plek. "Zo ben ik even van huis, en kan ik met anderen praten." De heer Steeg is vooral erg actief met schilderen en tekenen. "En tussen de middag eten we gezellig samen." Nog zo'n voordeel van de dag doorbrengen bij de Rotsvlinder.

"Blij dat mijn vader toch is gaan kijken"
Ook de dochter van de heer Steeg is te spreken over de dagbesteding: "Mijn vader vind het super om op maandag en vrijdag naar de Rotsvlinder te gaan. Aanvankelijk wist hij niet of hij het wel leuk zou gaan vinden en hield het wat af. Wij - zijn kinderen - waren blij dat hij toch ging kijken. Hij zat vaak alleen thuis en viel dan regelmatig overdag in slaap uit verveling. Vooral de winters met slecht weer duren dan lang. Omdat hij graag tekent is hij nu begonnen met het schilderen van dieren. Zijn creaties hangen thuis. Niet alleen hij is erg blij met de dagbesteding, ook wij zijn dat! Ook de thuiszorg die hij dagelijks via MaxZorg krijgt helpt hem; zo kan hij op een vaste tijd opstaan en met de dag beginnen."

 

In memoriam

Mw. Van Dijke-van Lent

1938-2013

Helaas is Mw. Van Dijke-van Lent op maandag 19 augustus 2013 overleden. Mevrouw is bij Stichting MaxZorg in zorg geweest en heeft ook deelgenomen aan de dagbestedingsactiviteiten. Wij hebben haar leren kennen als een gezellige vrouw, altijd in voor een praatje en een lach. Ze was één van onze eerste cliënten. Onze medewerkers kwamen er graag en hebben in de lange tijd dat ze bij MaxZorg in zorg is geweest een goede band met haar opgebouwd.

U heeft kunnen lezen hoe  Mw. Van Dijke-van Lent de dagbesteding ervaren heeft. Haar familie heeft aangegeven dat haar ervaringen en haar foto’s op deze site mogen blijven staan. Dit ook, wat ons betreft, als dankbare herinnering aan Mw. Van Dijke-van Lent.