Thuiszorg

Er zijn verschillende soorten thuiszorg. Welke zorg u krijgt, hangt af van uw situatie en uw wensen. MaxZorg kan u ondersteunen met: 

  • Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging is hulp bij dagelijkse dingen zoals opstaan en naar bed gaan, aan- en uitkleden en wassen en douchen. Maar ook hulp het aan- en uittrekken van steunkousen, bij eten en drinken en bij de toiletgang horen hierbij. Wanneer u, al dan niet tijdelijk, niet in staat bent dit zelf te doen, kunnen wij u hierbij helpen.

  • Verpleegkundige zorg

Verpleegkundige zorg omvat verpleegkundige handelingen zoals controle van lichaamsfuncties, wond- of stomaverzorging en het verwisselen van een katheter. Een verpleegkundige kan u ook helpen om te gaan met uw ziekte of behandeling en u begeleiden bij zelfzorg. De verpleegkundige ondersteunt u bij het verwerken van ervaringen, helpt u bij het regelen van zaken en heeft persoonlijke aandacht voor u.

  • Hulp bij het huishouden

Wanneer u, al dan niet tijdelijk, de dagelijkse huishoudelijke werkzaamheden (zoals de was draaien, stofzuigen en boodschappen doen) niet meer zelf kunt, kunnen wij u ondersteunen met hulp bij het huishouden. Wanneer het u door een psychische of sociale reden (tijdelijk) niet lukt om zelfstandig uw huishouden te runnen, dan kunnen wij u helpen met een combinatie van hulp bij het huishouden en ambulante begeleiding.